מיקום המחשב במשרדי

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

21/10/2007 | 11:16 | מאת: יעל

צביקה שלום. המחשב אצלי במשרד ממוקם מימין הניירת מצד שמאל ומקדימה ריק ע"מ להיות מול הלקוחות. בזמן האחרון מתחיל לכאוב לי הגב עקב הפניה המרובה לצד ימין. האם כדאי לי לבצע רוטציה של מיקום המחשב מימין לשמאל אחת לחודש נניח ע"מ לשמור על בריאות הגב והצואר?

יעל שלום רב ראשית, אם את עובדת עם העכבר ביד ימין העבירי את המחשב באופן קבוע לצד שמאל של השולחן , במידה ואין לך אפשרות למקמו מולך. במקום לשנות את מיקום המחשב אחת לחודש עליך להסתובב עם גופך לכיוון המחשב ולשבת באופן סימטרי מולו. כמו כן, יש לבצע אחת ל-20 דקות הפסקה קלה לשחרור ומתיחת הגוף. הרבה בריאות צביקה כץ

מנהל פורום ארגונומיה