PSA גבוה ומה לעשות עם זה

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

15/12/2007 | 19:44 | מאת: אברהם

שלום אני בן 60 ורמת ה PSA שלי כיום 16.5 ו FREE PSA הוא כ 9%. רמת ה PSA עולה בקצב איטי ,( לפני כ 8 שנים היתה 4 ,). מאז עשיתי 3 ביופסיות שהיו תקינות, לפני 3.5 שנים רמת ה PSA הגיעה ל 13 ואז עשיתי פעם רביעית ביופסיה מרובת דגימות בהרדמה מלאה, שיצאה גם היא תקינה. האורולוג המטפל טוען שאין טעם לעשות ביופסיה נוספת כי הסיכונים בזיהום ו/או סיכוני ההרדמה עולים על הסיכוי שיגלו בה גידול. הוא ממליץ לקחת אבודרט,למרות שהערמונית שהיא מעט מוגדלת, אינה מציקה לי ואין לי בעיות של הטלת שתן תכופה. לטענת הרופא יש טעם בהקטנת הערמונית ע"י התרופה, ולו כדי לאפשר אח"כ במישוש גילוי גידול בה, וכן לטענתו יש מחקרים שמראים כי היא עוזרת גם למקרה שיש סרטן. שאלותי: 1. מה דעתך על נטילת אבודרט במצבי ? 2. מה המלצתך בנוגע לביופסיה נוספת, אם כן רגילה או SATURATION 3. האם להמשיך במעקב בלבד תודה אברהם

16/12/2007 | 19:52 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לאברהם שלום אם רוצים להתקדם עדיף לבצע MRI עם סליל אנדורקטלי ברנטגן של הדסה עין כרם. אם הבדיקה תקינה \BPH אין מניעה לנטילת אבודרט. אם הבדיקה לא תקינה עדיף לבצע ביופסיה ב- SATURATION בהרדמה כללית. אם יש הפרעות חסימתיות ניתן לשקול ניתוח TUR-P אבחנתי. ד"ר אריאלי

16/12/2007 | 19:54 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

המשך אם אין לך אפשרות כלכלית לבצע MRI , הייתי עושה לפחות CT בטן ( פחות אבחנתי יחסית ל- MRI) ובכל מקרה מיפוי עצמות. ד"ר אריאלי

מנהל פורום סרטן הערמונית