פיטואסטרוגנים

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

15/04/2007 | 21:01 | מאת: אהובה מטפלת תזונתית

ד"ר אריאלי שלום יישר כח ,אכן אני אשמח לענות על כל שאלה. בקשר לפיטואסטרוגנים- אכן אתה צודק, בנושא הזה יש מחקרים התומכים בעד ונגד לקיחת פיטואסטרוגנים במצב סרטני, לכן, לא פלא שזה לא ברור לך לגמרי. עקב חוסר עמדה נחרצת בנושא ההעדפה היא לא להתערב. אגב, הסויה גם אינה טובה למי שסובל מהיפותירואידיזם בכך שמעכבת את ספיגת היוד.לעומת זאת,כפי שציינתי,היא ידועה כמועילה למצב מניעתי. כל הכבוד על הפורום הרציני ובריאות לכולם.................אהובה

17/04/2007 | 09:48 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לאהובה שלום תודה על תשובתך , נסי עוד לברר את העיניין בקרב החברים שלך למקצוע . זה נושא חשוב. לא ידעתי על נושא ההיפטאירואידיזם. למדתי היום משהו נוסף על הנושא. שיהיה לך יום נפלא והמשך עבודה משותפת פוריה . ד"ר אריאלי

15/05/2007 | 22:37 | מאת: טוני

אני בת שישים ברקע כריתת גידול ממאיר,בשד.עברתי הקרנות טיפול בטמוקסיפין שנתים וחצי וכיום אני לוקחת ארומזין.אני סובלת מאוד מגלי חום היתי רוצה לדעת האם אני יכולה לקחת פיטואסטרוגנים ואיזה טיפול הכי מומלץ לקחת שאינו מעורר את התפתחות הסרטן מחדש.תודה.

20/05/2007 | 12:29 | מאת: אהובה- תזונאית

טוני שלום שאלתך מאוד מורכבת ואין לי תשובה חד משמעית,זה תלוי בכמה דברים,איזה סוג סרטן זה? האם זה תורשתי?(ואז אסור לגמרי פיטואסטרוגנים),מה תופעות הלוואי של התרופה?.לא אוכל לתת לך תשובה חד משמעית. נסי לשאול בחברות המייבאות תוספים מה שידוע להם על כך. הרבה בריאות......................אהובה

מנהל פורום סרטן הערמונית