מוצרי סויה

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

10/04/2007 | 21:53 | מאת: יעל

שלום, כפי שכתבתי קודם בעלי חולה בסרטן הערמונית עם גרורות לעצמות. עברנו שינוי רדיקלי בתזונה לאורגני כמה שניתן והורדנו כמעט לגמרי את הסוכר, מלחים, וכל מה שמזיק. שאלתי היא אם בעת הטיפול ההורמונלי שבעלי מקבל מותר לו לצרוך מוצרי סויה כגון חלב סויה או טופו (אורגני). האם הם יכולים לחבל בטיפול? תודה ושבוע טוב יעל

11/04/2007 | 14:38 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

ליעל שלום אבקש מהמטפלת בתזונה שלנו לענות לך. ד"ר אריאלי

11/04/2007 | 16:29 | מאת: יעל

תודה, מחכה לתשובתה

12/04/2007 | 09:04 | מאת: אהובה- מטפלת תזונתית

יעל שלום נכון מאוד עשיתם שהתייחסתם לנושא התזונה ובראש ובראשונה להורדת שומנים רויים ,סוכרים פשוטים ודברי חלב,ומאידך מומלץ לאכול דגנים מלאים וירקות אורגניים. לגבי הסויה-בסויה יש אכן הרבה מרכיבים טובים כגון נוגדי חימצון, ויטמינים וכו', אבל הסויה היא פיטואסטרוגן, כלומר נקשרת בגוף כמו אסטרוגן. לכן, בעוד שהיא יכולה להועיל למנוע התפתחות סרטן (לפני התפרצות המחלה)לא הייתי ממליצה לאכול ממנה בזמן הטיפול ההורמונלי עצמו כדי לא לשבש אותו. תתמקדו באכילת ירקות אורגניים ,גם להם תכונות אנטיסרטניות וכן קטניות ודגנים מלאים. הרבה בריאות...........אהובה

12/04/2007 | 19:43 | מאת: יעל

תודה על תשובתך המהירה והמדויקת יחד עם זה התמיכה והפרגון חממו את ליבי... כל יום מחדש אני ערה לזה כמה אנחנו האנשים שניצבים מאחורי החולים והתומכים בהם והמנסים למצוא כל שביב של מידע לעזור-זקוקים למילה חמה ומעודדת. שיהיה הכל טוב יעל

15/04/2007 | 19:50 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לאהובה שלום תודה על הצטרפותך לפורום החדש. לפני שנים היינו מטפלים בסרטן הערמונית ע"י מתן אסטרוגנים אפילו תוך ורידי. הטיפול הופסק עקב ת. לוואי כמו בעיות קרדיו-וסקולריות וכו'.כאשר חולים לא מגיבים לטיפולים הורמונליים גם כיום נותנים טיפול בכדורי אסטרוגן (DES ). הטיפול ההורמונלי כיום מטרתו להוריד את רמת הטסטוסטרון. מדוע לדעתך הפיטואסטרוגנים ( שהם אסטרוגנים חלשים יחסית ) יכולים להפריע לטיפול ההורמונלי?? אולי דווקא השילוב בין הורדת רמת טסטוסטרון + אסטרוגנים חלשים יכול דווקא להועיל? לי אישית הנושא עדיין לא ממש ברור. ד"ר אריאלי

מנהל פורום סרטן הערמונית