האם לעבור ניתוח?

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

25/05/2014 | 19:50 | מאת: רבי

בן 72 מדי פעם מתקשה בהטלת שתן בעיקר בלילה.נוקטוריה 2-3X ללא הרגשת חוסר התרוקנות.עקב PSA 5.11 עבר TRUS+BIOPSY .משמאל 3+3/6 CAP GLEASON כ5% מכלל החומר.ללא PERINEURAL INVASION 3+6/3 CAP GLEASON כ 40% מכלל הריקמה ללא PERINEURAL INVASION. ללא מחלות רקע.MRI של הארמונית:מוקד באספקט אחורי של אונה שמאלית מתאים ל3 PIRADS.קופסית תקינה ללא בלוטת לימפה מוגדלתCT בטן ללא ממצא חולני.לא מעשן.האם לעבור ניתוח או להיות במעקב?

שלום רב, ניתוח בגיל 72 יכול להיות מלווה בסיבוכים משמעותיים. לכן הייתי מתייעץ עם אורו-אונקולוג המתמחה בניתוח זה. יש לשקול טיפול ברינה במקום שבעיקרון הינו יעיל באותה מידה כמו ניתוח עם סיכויים דומים לריפוי בברכה דר ברגר

מנהל פורום סרטן הערמונית