סרטן ערמונית + MRI

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

17/03/2014 | 16:44 | מאת: יוסי

שלום, בן 56 לאחר ביופסיה בעקבות ממצא חריג נמוש בבדיקה גופנית עם PSA=5.7.פתולוגיה: צד ימין גליסון 7 לפי3+4. צד שמאל אין גילוי סרטני. סה"כ מעורבות של פחות מ 5%. בהדמית MRI טרנסרקטלי: ערמונית מוגדלת נפח 47 סמ"ק, קפסולה שמורה, אין זיהוי בוודאות לממצא מוקדי שיכול להתאים לתהליך השאתי הידוע. שלפוחיות זרע תקין ובלוטות לימפה אינן מוגדלות. שאלות: 1. למה אין אינדיקציה ב MRI? 2. על פני שנתיים ה PSA במגמת ירידה מ 5.9 ל 5.4 מימה נובע? 3. האם לדעתך נכון ללכת לניתוח רדיקלי? אם לא, מה היית ממליץ? תודה

שאלות מצוינות! לגבי הMRI הסיבה העיקרית שעולה לי זה שמדובר בגידול מאד קטן שלא נצפה. הPSA נוטה לעלות ולרדת לא בהכרח בהקשר ישיר למחלה וזה שנצפתה ירידה לא מוסיף פרט לעובדה שאנחנו יודעים שלא הייתה עליה משמעותי אבל זה לא שולל נוכחות מחלה עם פוטנציאל לבעיות בטווח הארוך (שנים) בנוגע לניתוח, מה שגורם לי לחשוב שצריך לשקול בחיוב הינו השילוב של הנתון של גליסון 7 ביחד עם הגיל הצעיר. תוחלת החיים הינה של יותר מ30 שנה וזה טווח זמן שהמחלה בהחלט יכולה "להרים ראש" בברכה דר ברגר

18/03/2014 | 23:39 | מאת: יוסי

אם הגידול מאד קטן, ה PSA לא משתנה ע"פ שנתיים, האם יכול להיות שלמרות הגליסון 7 זה סרטן שמתפתח מאד לאט ואז, גם אם אלך לניתוח בסוף אולי כדאי לי להרוויח עוד כמה שנים עד לניתוח ולהשאר במעקב אקטיבי?

מנהל פורום סרטן הערמונית