האם יש סכנה שביופסיה לערמונית תגרום להתפשטות הסרטן

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

16/09/2013 | 14:27 | מאת: VICTOR

שלום לאחר לבטים רבים החלטתי שאני כנראה יבצע ביופסיה ראשונה בעוד כחודש נתקלתי בסרט שמסביר שביצוע ביופסיה לערמונית יכול לגרום להתפשטות הסרטן לחלקים לא נגועים בערמונית ולחלקים נוספים בגוף האם יש לכך הוכחות מדעיות.? עד כה קראתי שיש רק סכנה של זיהום , דימומים וכאב קל.

18/09/2013 | 10:05 | מאת: שלמה גוברמן

תיאורטית קיימת (וזה אגב נכון לביופסיות גם מסרטנים מוצקים אחרים), אם כי מעשית ברמות מאוד נמוכות. עם זאת, זו סיבה מספיק טובה לא לבצע ביופסיות חוזרות ונשנות. קבל קישור: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2733112 מומלץ מיד לאחר ביופסיה לקחת צמחי מרפא ותוספי תזונה שהם בעלי תכונות אנטי-מטסטטיות (נוגדי גרורות) כמו לדוגמא: (MSM (Methylsulfonylmethane אסטרגלוס פקטין הדרים מושבח (Modified Citrus Pectin) חג שמח

אודה לך בנימוס אם לא תכניס את תובנותיך ההזויות משהו כתשובה לשאלות ששואלים אנשים תמימים. כשאתה כותב "מומלץ מיד לאחר ביופסיה לקחת צמחי מרפא ותוספי תזונה .." אתה מטעה מאד את הציבור וגורם להם לשלם הרבה כסף מיותר על דברים שלא הוכחו מעולם. כמו כן כשאתה מפנה אנשים לכל מיני מאמרים שהם לחלוטין לא רלבנטים (במקרה כאן מדובר במחקר על טכניקת לקיחת ביופסיה שכבר לא מתבצעת ממזמן ולכן תוצאות המאמר אינם רלבנטים). אתה מוזמן מצידי לכתוב בפורום על רפואה אלטרנטיבית כל אשר על ליבך. חג שמח

שלום רב, לא ידוע כיום על סכנה שכזו. בכל מקרה אין כיום דרך אחרת לבצע אבחנה ולכן כשיש חשד, מומלץ לעבור את הפרוצדורה חג שמח דר ברגר

20/09/2013 | 08:12 | מאת: Victor

מנהל פורום סרטן הערמונית