העברת הסרטן מדור לדור

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

01/08/2013 | 17:15 | מאת: סופי

שלום, אבי אובחן כחולה בסרטן הערמונית ועבר ניתוח להסרתה. האורולוג שלו אמר לו כי המוטציה הגורמת לסרטן יכולה לעבור בהורשה גם לבת שלו(אני) ולהתבטא אצלי כסרטן השד. חשוב לציין כי גם אביו ואחיו חלו סרטן ערמונית. האם אני נמצאת בסיכון כמו אחיי? אם כן היכן ואיך ניתן לבדוק את זה? תודה מראש

לא בהכרח יש לו את המוטציה הרלבנטית. גורמי התורשה לסרטן הערמונית הינם מגוונים וחלקם הגדול גם לא ידועים. נכון שנוכחות מוטציה משפחתית של BRCA יכולה לגרום לסיפור משפחתי של סרטן ערמונית במקביל לסיפור משפחתי של סרטן שד ושחלה. האם יש לך סיפור משפחתי כזה? בכל מקרה כדי לבדוק נוכחות מוטציה לBRCA צריך לפנות לפרופ. איתן פרידמן ולבצע בדיקת דם תחת יעוצו. בברכה דר ברגר

מנהל פורום סרטן הערמונית