לדוקטור ברגר.

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

20/06/2013 | 13:08 | מאת: שמעון

לדוקטור ברגר שלום, הייתי אצלך בייעוץ אצלך לפני כ-7 חודשים. לאחר בדיקת הממצאים המלצת לי לעבור כריתה רדיקלית של הערמונית. את הכריתה ביצעתי בחו"ל ב3-1-2013 ה-PSA שלי לפני הכריתה היה 4.35 והגליסון היה 3+5. לאחר הכריתה התברר שהגליסון שלי הוא 4+5. השוליים של הערמונית היו נקיים. גם בלוטת לימפה שהוצאה היתה נקייה. ה- PSA לאחר הניתוח היה 0.03. לאחר 4 חודשים היה 0.03. לאחר 6 חודשים הוא 0.05. לדעתך, האם אני צריך להתחיל בטיפול כלשהו? תודה מראש. שמעון

שמעון שלום, הנתונים שהתקבלו לאחר הניתוח מצביעים על מחלה בעלת ביולוגיה אגרסיבית יחסית שמחייבת התייחסות. בד"כ כשנצפית עלית PSA לאחר הניתוח אני לא ממהר להגיב ומעדיף להמתין ולראות את המגמה וקצב העליה. במקרה שלך הייתי ממתין לבדיקה הבאה (כדאי אולי לשקול לבצע אותה חודש עד חודשיים אחרי הבדיקה האחרונה) ובמידה ותהיה עליה נוספת יש לבצע הקרנות למיטת הערמונית. בכל מקרה אני ממליץ כעת מעקב של אונקולוג מומחה בתחום. בברכה דר ברגר

מנהל פורום סרטן הערמונית