psa בעליה בן 67 מה מומלץ או צריך

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

27/10/2019 | 14:09 | מאת: רון

שלום רב פרופ רענן. בעקבות psa שהגיע ל-8.5 נכון לעכשיו.בדיקה רקטלית ערמונית לא חשודה.צילום mri באונה הימנית נראה קשרית בעל אות נמוך בקוטר 0.5ס'מ בעל גבול לא חד עם רסטריקציה בינונית ב dwi האדרה מוקדמת לאחר הזרקת גדוליניום.pirads 3.הקופסית שמורה.אין לימפאדינופתיה אגנית.שלפוחית הזרע בגדר הנורמה.מבצע ביופסיה פיוזן בעוד כחודש. שואל אם מומלץ או צריך לבצע גם pet psma. בן 67. תודה רבה

שלום רב, לפי התשובה הפתולוגית יקבע הצורך בבדיקה. גליסון 6 ייתר את הפט. גליסון 8-10 יחייב בדיקה. גליסון 7.. תלוי

מנהל פורום סרטן הערמונית