פקקת ורידים שטחית - ארוע חד פעמי

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

09/03/2006 | 08:35 | מאת: אנפה

אשתקד חטפתי בפעם הראשונה בחיי (גילי 54) פקקת ורידים שטחית ברגל. זה עבר, לא כואב,אני לא מרגישה דבר ולא צריכה לקחת שום תרופה, גם לא אספירין. ה- INR שלי הוא 0.92 . בדרך כלל אני בריאה ואין לי מחלות. עלי למלא טופס בריאות ואני נשאלת אם יש לי מחלת כלי דם. האם ארוע חד פעמי של פקקת ורידים שטחית נחשבת כמחלת כלי דם או ההתייחסות היא כאל מקרה שהיה ועבר? תודה, אנפה

10/03/2006 | 20:13 | מאת: יריב אבני

אנפה שלום. רק אמת. חשוב להצהיר רק אמת. לחברת הביטוח יש יכולת לבדוק את הפרטים שהוצהרו בקופ"ח ע"י שימוש לגיטימי בכתב ויתור הסודיות עליו חותמים בכל הצטרפות לביטוח. לכן, כדאי לדעת היום בדיוק כיצד מוכנה חברת הביטוח לבטח אותך, ולא להיות מופתע בעוד 10 שנים בעת הצורך חס וחלילה. אינני רופא, אך על פניו, נראה לי שהתשובה היא "כן" לעניין "כלי דם". אם הנושא מהותי לחברת הביטוח, היא תגיב ב"החרגה" ( אי כיסוי הבעיה הקיימת, גם אם חלפה). אם לא מהותי, היא תתעלם. בהצלחה יריב

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל