כאבים נפיחות והגבלת תנועה כתוצאה ממכה

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

10/05/2018 | 00:35 | מאת: אורית

שלום ד"ר לפניי כשלושה שבועות נפלתי נפילה חזקה במדרגות בבית. קיבלתי מכה חזקה מאוד ביד שמאל שמרכזה באיזור המרפק. המרפק צולם ואין שבר. אני עם כאבים שאינם עוברים והגבלת תנועה חמורה למרות שאין שבר. מתקשה ליישר את היד עד הסוף וגם לקפל עד הסוף וכן לסובב. יש לי מדי פעם כמו זרם חשמלי שנמשך ממרכז היד לכיוון כף היד. אורטופדית שראיתי טענה שרק פיזיותרפיה היא הפיתרון ואני חוששת שזו דלקת שהתפתחה ורצוי שאקח גם תרופה אנטי דלקתית. כמו כן, היום... כמעט 3 שבועות מהנפילה גילית על העצם הקידמית בשוק ברגל גוש נפוח כמו כדור שלא היה שם. הוא נמצא במקום בו קיבלתי מכה במהלך הנפילה ויש שם שפשוף בשלבי הגלדה. אך לפתע צץ לו הגוש הזה שכואב בנגיעה וממש נפוח. האם זו גם דלקת? האם הגיוני שיצא כל כך הרבה זמן אחרי נפילה? לפניי הנפילה התאמנתי פעמיים בשבוע אימוני קיקבוקס ופעמיים אימוני כוח על מכשירים בחדר כושר. האם מותר לי לחזור להתאמן? אני חוששת לגרום יותר נזק. מציינת שאני בת 50. תודה מראש על תשובתך בברכה אורית

היי אורית, בדרך כלל ישנם מצבים שהגוף מגיב זמן מה אחרי הטראומה לכן אפשרי שזה המצב-הגדרה לדלקת באורתופדיה שונה מדלקת זיהומית כגון דלקת בגרון. הטיפול הנכון זה אכן פיזיוטרפיה ולגביי אימון את צריכה לנסות והגוף יאותת לך ותהיי קשובה לו.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל