4 קושיות על אטופיק דרמטיטיס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

05/03/2008 | 01:59 | מאת: מתעניין

1) מלבד האלרגנים הקלאסיים, האם ישנם תוספי מזון מסויימים (לדוגמא חומרים משמרים כגון ניטרטים, צבעי מאכל כמו טטרזין, חומרי טעם כמו מונוסודיום גלוטמאט) העלולים לגרום או להחמיר אטופיק דרמטיטיס? 2) האם נטילת אומגה 3 בכמוסות ו/או אכילת דגי ים מסויימים העשירים באומגה 3 (סלמון, מקרל, טונה, הרינג) 2-3 בשבוע יכולה להקל על תופעות של אטופיק דרמטיטיס? יש על זה מחקרים רציניים? 3) האם צריכת חיידקים פרוביוטיים וויטמין D כתוסף או במשחה לעור יכולים להקל על אטופיק דרמטיטיס? 4) האם ישנם טיפולים אלטרנטיבים/משלימים נוספים מוכחים העשויים להפחית את השימוש בקוקטייל התרופות (אנטי היסטמינים, סטרואידים, אלידל וכו') המומלצות ע"י האלרגולוגים לאטופיק דרמטיטיס חריף?

שלום רב, חומרים רבים יכולים לגרום לתופעות אלרגיות, כמו חומרים נשאפים, חומרי ניקוי, צמחים ולמעשה כל חומר שנמצא בסביבת החולה שעלול לגרום לתופעות אלרגיות, יכול להצית את התפרחת המגרדת. מתח נפשי – באטופיק דרמטיטיס, הוכח בצורה די ברורה שמתח נפשי עלול לגרום להופעת הגרד ולהביא להחמרה במצב העור. בתחום המזון, יש להימנע ממאכלי חלב ניגר, מעדני חלב, להימנע מבוטנים כולל במבה ומזון חריף. יש להימנע ממזונות מחממים הכוללים תבלינים מסוג קינמון, חזרת וג'ינג'ר. אני ממליץ מאוד על קרם טבעי לחלוטין ללא חומרים משמרים ו/או סטרואידים הנקרא סטופיק של חב' נטע, הוא מצויין לכל הגירויים בעור ובעיקר מקל מאוד על הסימפטומים של אטופיק דרמטיטיס. כמו כן, ההומיאופתיה המודרנית משלבת בתפיסת עולמה את הטיפול בגוף ובנפש ובכך מעלה בצורה משמעותית את יעילות והצלחת הטיפול. לכל מטופל "נתפר" טיפול המתאים במיוחד עבורו לאור הממצאים העוריים שאותם הוא מציג. בנוסף נלקחים בחשבון המבנה הנפשי, הגנטיקה, ורמת התגובה לגורמי אלרגיה אחרים. שבוע טוב ובריא.

14/03/2008 | 16:33 | מאת: מתעניין

תודה על התשובה המפורטת. מה לגבי נטילת אומגה 3 ופרוביוטיקה ל AD (קושיות 2,3)? עד כמה שידוע לי, לא הוכח במחקרים קליניים כי הומיאופאתיה מועילה במחלות אלרגיות (מלבד אפקט הפלסיבו, גם זה חשוב!). מה מכיל קרם סטופיק? אני קבלתי המלצה לקרם שנקרא א- דרמה. שבת שלום

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה