לוסטרל והשמנה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

04/05/2014 | 02:15 | מאת: נעם

שלום מזה כמעט שנתיים שאני מטופל בלוסטרל 100 מ"ג בגלל חרדה והתקפי פאניקה. מבחינת התקפי פאניקה המצב בהחלט השתפר, אין כמעט, אך חרדה עדיין קיימת. בתחילת הטיפול קיבלתי ריספונד לחיזוק הלוסטרל (בהמשך היה ניסיון גם למיקטל במקום הריספונד), אך הפסקתי את זה לאחר כמה חודשים (רציתי להימנע ככל האפשר מריבוי תרופות, וכן בגלל אסוסיאציות מריספרדל שקיבל בן משפחתי) כמו כן בגלל בעיות שינה קיבלתי מירו במינון נמוך, אך הפסקתי אותו לפני כחודשיים. מאז תחילת הטיפול (קרוב לשנתיים) עליתי במשקל בערך 10-15 קילו. רציתי לשאול: א. מה הסיבה שהלוסטרל גורם לעליה במשקל? האם זה פוגע בחילוף חומרים? משפיע על מערכת כלשהי בגוף? או שזה נטו בגלל תאבון היתר שבא עם התרופה? ב. כנ"ל לגבי מירו. ג. האם מעבר לעניין של עליה במשקל, יש משהו בתרופות הללו שגורם לקושי בירידה במשקל על אף הפחתה באוכל וביצוע פעילות גופנית? או שעדיין זה קשור אך ורק לכמות האכילה בגלל התאבון? ד. שאלה זו כמובן לא במקום ייעוץ פרטני אצל רופא, האם כשלוסטרל 100 מ"ג לא פתר לגמרי את בעיות החרדה והמחשבות הטורדניות, אלו אופציות מומלצות יותר? העלאת מינון? (ניסיתי לתקופה קצרה, ללא השפעה ממשית), תרופה נוספת לחיזוק הלוסטרל? החלפה למשפחה אחרת (SNRI)? או טיפול מסוג אחר? תודה רבה

נעם שלום, לתרופות מסוג זה ידוע כי יש תופעות לוואי שעשויות לגרום לעלייה במשקל בגלל מנגנון מורכב המשפיע על התיאבון. לגבי שינוי מינון יש להיוועץ ברופא המטפל וכך גם לגבי החלפת/הוספת תרופה לטיפול. ניתן בהחלט לסייע לך על ידי יעוץ נטורופטי הכולל תזונה נכונה וצמחי מרפא המסייעים בחיזוק מערכת העצבים ושיפור מצב הרוח והאנרגיה כמו גם לשיפור חילוף החומרים ושריפת השומנים, אשמח לעמוד לרשותך, שבוע טוב ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה