סלניום

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

11/12/2013 | 09:49 | מאת: ששון

שלום. שנים רבות נטלתי את התוסף סלניום ולא הרגשתי בבעיות. לאחרונה שמעתי שמי שסובל מתת תריסיות צריך להמנע מנטילת סלניום. למה? תודה. ששון

ששון שלום, למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב בטיפול הטבעי את הסלניום ובמצבים של תת פעילות של בלוטת התריס הוא אף עשוי לשפר את תפקוד הבלוטה ולחזק אותה, אך אם צורכים כמויות גדולות של סלניום לאורך זמן ייתכנו תופעות לוואי כגון: בעיות עיכול שונות, עייפות ועוד. לכן אני תמיד ממליץ לקבל יעוץ רוקחי/נטורופטי לפני שנוטלים תוספי מזון ו/או צמחי מרפא בכדח להתאים את הטיפול הטבעי לכל מטופל בהתאם למצבו הפיזי והנפשי ובכדי למנוע תופעות לוואי ואינטראקציות בין תרופות לצמחי מרפא. הייתי ממליץ לך לעשות הפסקה עד שהתופעות לוואי יעברו ולהוריד את מינון הסלניום לכדור אחד ביום לאחר הארוחה, שבת נהדרת, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה