מלטונין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

14/11/2013 | 07:53 | מאת: שושנה

שלום. קיבלתי המלצה מהמטפל שלי לקחת מלטונין לחודש אחד כדי להחזיר את מחזור השינה לסידרו. נכנסתי לרשת כדי לברר מהן תופעות הלוואי השליליות. התברר שהמלטונין גורם להיצרות כלי הדם שיגרמו לשינויים בזרימת הדם ללב ולמוח.באזהרות כתוב, שאסור ליטול אותו לנוטלי חוסמי ביטא. אני נוטלת קרדילוק שהינו חוסם ביטא. מה דעתך? להתעלם מהאזהרות ולקחת את המלטונין לחודש? או שלא כדאי לקחת סיכונים ולהמשיך בנדודי השינה?

שושנה שלום, ראשית כל, אם יש לך ספקות בנוגע למלטונין ולשילוב עם התרופות שאת נוטלת, יש להיוועץ ברופא/מטפל שהמליץ לך עליו. בכל מקרה, ניתן לשלב בטיפול גם תוספי תזונה וצמחי מרפא שאינם גורמים לתופעות לוואי ו/או אינטראקציות בין תרופתיות, אך יש לעשות זאת בקליניקה לאחר יעוץ רוקחי/נטורופטי מתאים, אשמח לעמוד לרשותך, שבת נהדרת, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה