מזונות עתירי ברזל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

31/07/2010 | 21:44 | מאת: עדי

שלום, אובחנתי כאנמית יחד עם רמת המוגלובין RBC,HGB,HCT נמוכים מזה שנים. רופאים שונים המליצו לי על כדורי ברזל בהרכבים שונים שרובים לא סייעו. כיום מסתייעת בפרוגרד פוליק שמסייע באופן מסויים בלבד. הביטוי של התופעה הזו אצלי הינה: חולשה, עייפות מתמשכת, מצבי-רוח משתנים, נשירת שיער וציפורניים שבירות. הבנתי שעלי לאכול מזונות בעלי ברזל גבוה. אשמח לשמוע חוות-דעת ולדעת אילו מזונות מומלצים במיוחד במצבי. בתודה, עדי

עדי שלום רב, ראשית כל, חשוב לדעת מה הסיבה לכך שאת אנמית(בעיות ספיגה, איבוד דם, תזונה וכדומה), לשם כך יש לבצע איבחון אירידיולוגי אשר יספק לך את התשובה לחוסר הברזל שלך ולאחר מכן ניתן יהיה לתת לך יעוץ נטורופטי ולהתאים לך באופן אישי את התזונה המתאימה לך ופורמולות ייחודיות של צמחי מרפא שישפרו את ייצור כדוריות הדם האדומות ואספקת הברזל לגופך, אשמח לעמוד לרשותך בכך. בתור יעוץ ראשוני בלבד לגבי התזונה המכילה ברזל: הברזל מצוי במזונות: בבשרים מסוגים שונים, מעט בחלב ומוצריו ובצומח בירקות עלים ירוקים (תרד, מנגולד, פטרוזיליה ועוד), בקטניות (שעועיות יבשות, אפונה, פול, חומוס, בעדשים), במוצרי סויה למיניהם (טופו, טמפה, חלב סויה, קמח סויה ועוד), באגוזים, בזרעים, בטחינה, בברוקולי, באבטיח, באבוקדו, בפירות יבשים (תאנים, משמשים, שזיפים, מיץ שזיפים ועוד), בקינואה, במולסה, בבורגול ובשמרי בירה. ניתן, אם כן, לשלב מזונות המכילים ברזל בתזונה היומיומית ואפשר להקפיד, דרך התזונה, להוסיף כמות גדולה יותר של המזונות הללו למי שזקוק לתגבור. לגבי חיזוק השיער והציפורניים הייתי ממליץ לך לשלב בטיפול גם כמוסות המכילות ויטמינים ומינרלים חיוניים כגון ויטמיני B, אבץ, סידן וכדומה. שבוע טוב ובריא, אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה, מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה