נתגלה POTASSIUM גבוה בדם בגובה 6.10 (אשלגן),,

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

27/06/2010 | 16:29 | מאת: שרון גת

ראשית, המון המון תודה לך מר ללבניקוב היקר,על הפורום הנפלא ועל העצות המועילות , שאתה תורם לאנשים בפורום נפלא זה. יישר כוח !!! אשמח לקבל המלצתך לשאלה שלי: רוצה לציין, כי אני בת 60 , ובבדיקת דם גילו מעט תת-פעילות ,שכרגע במצב התחלתי/גבולי בבלוטת התריס,אך עדיין לא קיבלתי כדורים לטיפול ,מאחר שזה עדיין מצב גבולי. בנוסף בבדיקת דם שערכתי השבוע,נתגלה אשלגן גבוה בדם (6.10 גובה )- האם יש דרך להוריד את האשלגן הגבוה שנמצא בבדיקות דם , מ- 6.10 לנורמה לתחום הנורמה 3.5 -5.1. האם יש קשר בין האשלגן הגבוה בדם,לתת הפעילות בלוטת התריס ? ואיך מטפלים בדרך טבעית בבעיות אלה ? בברכה , ותודה מראש ממני שרון

שרון שלום רב, תודה רבה על הפירגון וההוקרה זה באמת נותן רוח גבית להמשך העבודה המקודשת... רמות גבוהות של אשלגן עלולות להצביע על מצבי הבריאות הבאים: - צריכה גבוהה של אשלגן בתזונה (לדוגמא:פירות או מיצי פירות). - מינון יתר של אשלגן בטיפול תוך ורידי. - כשל כלייתי חמור או כרוני. - מחלת אדיסון. - תת פעילות של הורמון אלדוסטרון. - פציעה ברקמות. - זיהום. - סוכרת. תרופות מסוימות עלולות לגרום לרמות גבוהות של אשלגן בקרב אחוז קטן של מטופלים. ביניהן ניתן למצוא תרופות אנטי דלקתיות לא סטרואידיות (NSAIDs) , תרופות ליתר לחץ דם מסוג חוסמי בטא, מעכבי ACE ותרופות משתנות.כדאי לדעת שאופן נטילת דגימת הדם לצורך ביצוע הבדיקה עלול אף הוא להשפיע על התוצאה. אם אתה מכווץ ומרפה, פעמים רבות, את אגרופך בעת לקיחת הדם רמת האשלגן עלולה לעלות. אם זרם הדם בורידיך מהיר מדי או איטי מדי, תאי הדם מתפרקים ורמת האשלגן עולה. אם המבחנה עם דגימת הדם אינה מגיעה במהירות למעבדה, רמת האשלגן עלולה לעלות. בכל מקרה כדי לדעת מה הסיבה לכך הייתי ממליץ לך לעבור איבחון נטורופטי אשר לאחריו ניתן יהיה לדעת מה הגורם של האשלגן הגבוה ולהתאים לך תזונה ייחודית וצמחי מרפא לאיזון רמתו בדם כולל איזון בלוטת התריס בצורה טבעית. אשמח לעמוד לרשותך, שבוע נפלא ובריא, אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה, מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה