הפחתת אלטרוקסין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

02/05/2010 | 22:17 | מאת: שיר

שלום רב. אני בת 26, ואובחנתי לפני כשנה כסובלת מתת פעילות של הבלוטה (TSH 5.2). מאז אני נוטלת באופן יומיומי כדור אלטרוקסין 50 מק"ג. השבוע התחלתי בטיפול נטורופתי, שאחת ממטרותיו החזרת הבלוטה לתפקוד תקין. הומלץ לי (היות וגם כך הTSH שלי היה די גבולי) להפחית את המינון של האלטרוקסין ליום כן ויום לא, למעשה מחצית מהכמות הנוכחית. רציתי לדעת האם זה לא מסוכן, האם לא יכולות להיות לכך תופעות לוואי חמורות? ובאיזה אופן מומלץ להפחית אם אני מחליטה לעשות כך (יום כן ויום לא? יומיים כן ויום לא? יש אפשרות אחרת?) תודה רבה!

שיר שלום רב, אני תמיד ממליץ להיוועץ ברופא המטפל כאשר יש שינוי במינון של התרופות. ייצור של הורמונים תירואידים בתוך בלוטת התריס תלוי במספר אבות מזון חשובים. מחסור באחד מהגורמים התזונתיים, או אכילת מזונות גויטרוגנים (מזונות המכילים חומרים המונעים את שימוש הבלוטה ביוד ובכך מורידים את פעילות הורמוני הבלוטה), יכולים לגרום ל תת פעילות של בלוטת התריס. הורמונים תירואידים עשויים מיוד ומחומצת האמינו תירוסין. מחסור ביוד גורם להתפתחות גויטר, בלוטת תריס מורחבת. כשרמת היוד נמוכה בתזונה ובדם, הדבר גורם להתרחבות התאים של בלוטת התריס עקב גירוי בלוטת יותר המוח (TSH). הטיפול הנטורופתי מכוון לתזונה עשירה ביוד ומתבסס על נטילת צמחי מרפא עשירים ביוד כגון אצות. האצות לא רק מאיצות את חילוף החומרים כי אם תומכות בבלוטה באופן כללי, עוזרות בוויסות תאבון ולעיתים מנקזות ותומכות בכבד. ישנם תוספי מזון הלוקחים חלק הייצור ההורמונים של בלוטת התריס כגון אבץ, ויטמין E וויטמין A. פעילות גופנית מעוררת הפרשה מ בלוטת התריס ומגבירה את רגישות הרקמות להורמון תירואידי, לכן חשוב לשלב פעילות גופנית בטיפול ב תת פעילות בלוטת התריס. כמו כן פעילות גופנית עוזרת בירידה במשקל ובהעלאת האנרגיה. תופעות לוואי הן נדירות, ובדרך כלל נובעות ממינון יתר הגורם לפעילות יתר של בלוטת התריס. תופעות אלה חולפות עם הפחתת המינון. מינון נמוך מדי עלול לגרום לסימני תת פעילות של הבלוטה. על ידי התאמה נכונה של תזונה וצמחי מרפא ניתן לאזן את בלוטת התריס באופן טבעי וללא תופעות לוואי, שבוע טוב ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה