שיער ופתרון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

27/02/2007 | 23:57 | מאת: מוני

מר אילן ללבניקוב שלום רב! הנני בן 29, סובל מנשירת שיער תורשתית וגם משינוי זעיר בצבע השיער (צבע לבן) משני צדדי האוזניים כלומר מתחת לאזור הקרקפת.ברצוני לציין גם כי הקרקפת היא שומנית. לאחרונה התייעצתי עם רופא עור וחיפשתי פתרונות אלטרנטיבים באינטרנט לצורך פתרון הבעיה הרפואית שממנה אני סובל, הגעתי לפתרון הנ"ל: 1. נטילת כדורי "פרופרסיה" כל יום לטווח ארוך (לצורך עצירת הנשירה וחיזוק הצמיחה). 2. נטילת ויטמין B קומפלקס ו PABA 500 (התרופה הנ"ל קונים אותה מבית טבע) לטווח הקצר (לצורך השמירה על צבע השיער הטבעי ועצירת שינוי הצבע ללבן). 3. שימוש בשמפו ניזורל לטווח הקצר והארוך (לצורך הפחתת השומן בקרקפת). השאלה שלי : האם הפתרון הנ"ל הוא יעיל, ואם יש לך פתרון אחר אשמח שתציע לי, ותודה מראש.

מוני שלום, נשירת שיער יכולה להגרם מכמה סיבות: 1. נשירה גנטית - אי אפשר לשנות גנים אבל אפשר להאיט את התהליך ולאפשר להחזיק יותר שנים עם השיער. נשירה זו מקושרת יותר עם גברים. 2. עודף אנדרוגנים - הורמוני מין גבריים הקשורים לנשירה (גם לאקנה וסבוריאה) האנדרוגנים מכווצים את נימי הדם קרוב לעור דבר המונע אספקת דם לשורש השיער. 3. עודף מתחים - מומלץ לקחת מוצרים טבעיים להרגעה ןלהפחתת הסטרס בחיים. 4. חוסר סירקולציה של דם לראש. זרימת דם תקינה לקרקפת מחיה ומזינה את זקיק השערה ומוסיפה נוטריאנטים ואנטי-אוקסידנטים לשיער. 5. חוסר בויטמינים כגון B12, B1, B6, B2, B3, וברזל. 6. חוסר מינרלים - שיער בריא זקוק למינרלים מסויימים לדוגמה: גופרית, אבץ וסיליקה. לשאלתך, הפרופסיה הוא מוצר מצוין למניעת נשירה כמו גם מולטי ויטמיני B ו-PABA. שמפו ניזורל יכול להיות לעזר במקרה שלך, יש לחפוף פעמיים בשבוע לתקופה של 2- שבועות. לאחר מכן מומלץ לעבור לפעם בשבוע בלבד. חג שמח ובריא.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה