איבחון עצמי לקנדידה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

15/11/2009 | 05:42 | מאת: דנה

שלום, קראתי את החומרים באתר ולפי הבנתי אני חולה במחלת הקנדידה. אני סובלת מכאבי ראש, גרודים לעיתים בפי הטבעת ופטריות חוזרות ונשנות בואגינה. האם כדאי לקחת את 'קנדיד האמזון'? האם שינוי התפריט : להוריד קמח לבן וסוכרים ישנה את המצב? למרות שאני לא -אוכלת הרבה סוכרים ....

דנה שלום רב, הקנדידה פוגעת בתפקודה של מע' העיכול, במגוון נרחב של סימפטומים שונים כמו עודף גזים, נפיחויות וכאבי בטן, שלשולים, הפרעה בהליך העיכול התקין וכו', לכך נלווים בד"כ עייפות כללית, עייפות לאחר הארוחה, חוסר אנרגיה ואף ירידה בחשק המיני. המזון העיקרי של הפטרייה הוא גלוקוז פשוט. במקרים של שגשוג יתר של הפטרייה בדרכי העיכול, הקנדידה "בולעת" סוכרים בקצב מסחרר, כאשר למעשה היא מונעת מהגלוקוז להגיע אל שאר הגוף. כך לסובלים מקנדידה מורגש לעיתים צורך גובר ותשוקה בלתי מוסברת לפחמימות ולסוכרים פשוטים, אך למעשה מעגל זה רק מניע ומאיץ את השגשוג של הפטרייה. חשוב לשלב סיבים תזונתיים כאלו המצויים בצמחי מרפא: הצמחים הידועים בקרב קבוצה זו הם זרעי פשתן Linum usitatissimum, בוקיצה חלקה Ulmus rubra וכן זרעי פסיליום Plantago spp.. בצמחים אלו ניתן להשתמש בקפסולות, או ע"י ערבוב עם מים ושתייה של מספר כוסות במהלך היום. בנוסף, הפעולה נגדית הנחוצה לאיזון הפלורה היא כמובן חיזוק ושיקום אוכלוסיית החיידקים הידידותיים, ע"י נטילה של תכשירי פרוביוטיקה שונים ותזונה מתאימה. לחזוק מערכת החיסון ולמניעת קנדידה אני ממליץ על פורמולות צמחיות כדוגמת הפורמולה של חב' טינקטורה טק הנקראת חיסון אקסטרא. יש לקחת 20 טיפות 3 פעמים ביום לטיפול במשך כשבועיים. למניעה לוקחים 20 טיפות פעם ביום לתקופה של מספר חודשים. בהצלחה ושבוע נפלא ובריא, דר. אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה.

15/11/2009 | 18:33 | מאת: דנה

תודה רבה על התשובה וההתייחסות

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה