קוליטיס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

08/08/2009 | 08:57 | מאת: עודד

שלום רב! אני סובל מקוליטיס מזה 3 שנים כרגע לוקח ראפסאל+אימוראן נמצא במצב שקט פחות או יותר האם יש טיפול שתוכל להמליץ לי בהתחשב בכדורים שאני לוקח ולא תהיה התנגשות בינהם שמעתי על אוניה דה גאטו תודה מראש

עודד שלום רב, ניתן על ידי הכוונה תזונתית לנטרל את התהליך הדלקתי. ניתן לכנות זאת "משחק חומצות שומן". כאשר מכוונים את התזונה לצריכת רמות גבוהות של חומצת השומן החיונית אומגה 3 תוך הפחתת מזונות המכילים חומצות שומן אחרות, הדבר מוביל להפחתת התהליך הדלקתי במעי. כאמור, פרוסטגלנדינים מורכבים מחומצות השומן, כאשר חומצות השומן יטו להיות יותר רוויות, כך הפרוסטגלנדינים יעצימו את התהליך הדלקתי בגוף. נמצא שפלורת חולי קוליטיס מכילה כמות גדולה יותר של בקטריות וקנדידה. לכן ניתן לעשות שימוש בצמחים עם פעילות אנטי-בקטריאלית ואנטי-פטרייתית כגון אוניה דה גאטו, אכינצאה, קינמון, טאבבויה ועוד, תוך כדי תזונה מיוחדת למצבים אלו ושיקום פלורת החיידקים הידידותיים במעי. משתמשים גם בצמחים אנטי-דלקתיים, צמחים המחזקים את מערכת החיסון, צמחים אנטי-ויראלים, צמחים מחזקים, מזינים ותומכים (פיזית ונפשית). כל מקרה נלקח לגופו, הטיפול מותאם ספציפית לכל אדם על פי קריטריונים רבים ועל פי האלמנטים הבולטים יותר והשלב בו הוא נמצא. הייתי ממליץ לך לפנות לנטורופט מומחה שידע לאבחן אותך בצורה מדוייקת ולהתאים לך תזונה נכונה וטיפול טבעי אישי. שבוע טוב ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה