פטריות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

05/08/2009 | 10:27 | מאת: לי

ברצוני להתחיל לקחת פטריות כוח יפניות-ראיישי, שיטאקי ומאיטקי. זה בא בכמוסות של סולגר. האם זה נחשב הומיאופטי לחלוטין? האם מותר לקחת את זה בשילוב כל תרופה כולל אנטיביוטיקה אם צריך? האם יש הגבלת גיל?

לי שלום רב, הפטריות היפניות נמצאות בשימוש כבר שנים רבות עם תוצאות מצויינות להרבה מטרות. המוצר הנ"ל מכיל שילוב של שלוש פטריות-כוח יפניות, שלהן תכונות אנטי-סרטניות, מחזקות את מערכת החיסון ומגינות על הכבד. ברפואה סינית ידועות פטריות אלה כבעלות אפקט ממריץ, מחזק ותורם לאריכות ימים. הן מגבירות את פעילות מערכת החיסון, מפחיתות את רמות הכולסטרול בדם, מרגיעות את מערכת העצבים, מגנות על הכבד והלב ומסייעות להארכת תוחלת החיים. תרופות מונעות קרישה/מונעות התגבשות טסיות דם: ריישי עלולה להגדיל את הסיכון לדימומים. ישנן מס' אינטראקציות של הפטריות עם תרופות כגון: תרופות נוגדות יתר לחץ דם: ריישי עלולה להגביר השפעות של יתר לחץ דם. דיכוי המערכת החיסונית: ריישי עשויה לשפר את התגובות החיסוניות. תרופות כימותרפיות: ריישי יכולה להגביר יכולת נוגדת חימצון בפלסמה, ובתיאוריה הוא עלול להפריע לתרופות כימותרפיות המסתמכות על רדיקלים חופשיים. הרב-סוכרים בריישי בולמים CYP2E1, CYP1A2 ו- CYP3A, מה שפוטנציאלית עלול להפריע למטבוליזם של תרופות המשתמשות במסלולים אלה. אינטראקציות עם פטריית ריישי במעבדה עלולה להאריך INR, PT ו- APTT. כלומר להפריע למהלך התקין של קרישת הדם בגוף. הפטריות אינן הומיאופטיות אלא נחשבות כצמחי מרפא ומותר לקחת אותם גם בגיל צעיר יחסית אך בהמלצת רופא או נטורופט בלבד. הייתי ממליץ לך לפנות ליעוץ נטורופטי לפני השימוש בפטריות ובכלל טוב לשאול מומחה ברפואה טבעית כשרוצים לקחת צמחי מרפא כלשהם, שבוע טוב ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה