מנגוסיטין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

13/07/2009 | 18:32 | מאת: avi

שלום אילן, מה יתרונותיו של המנגוסיטין? האם הוא נמכר בכמוסות?

אבי שלום, המנגוסטין יכול להעצים בריאות, חיוניות ומניעת מחלות שונות. מספר סגולות של הפרי: 1. חיזוק מערכת החיסון : הפלבנואידים והפלבונים מעצימים אנטיאוקסידנטים אחרים, בניהם ויטמין C וויטמין E לרמת הגנה גבוהה יותר. 2. מאבק עיקש בדלקות: עוזר במניעת אגירת נוזלים ברקמות, דבר שיכול להחליש מצבי דלקת ומחלות. 3. שיפור תקשורת בין תאית: בזמן מחלה, הקסנטונים במנגוסטין משפרים את התקשורת הבין תאית ובכך מפריעים למחלה להתפשט ולתקוף. כמו כן, מזרזים תיקון והחלמה. 4. סיכול נזק ל dna: קסנטונים הראו סיכול נזק ל dna הפחתת סיכון מקרצינוגניים (חומרים מסרטנים) ומוטגנים (גנים שעברו מוטציה) 5. עזרה למערכת הלימפתית: עזרה למערכת הלימפתית לסלק פסולת תאים 6. שומר על תפקוד יעיל של בלוטת התריס: האנרגיה של מנגוסטין עוזרת להתגבר על תפקוד ירוד של בלוטת התריס 7. הורדת עמידות לאינסולין: קסנטונים יכולים לעזור לאזן רמות סוכר בדם. 8. עזרה בהורדת מסת שומן: מנגוסטין מאזן רמות קורטיזול שיכול לעודד השקעת שומן ברקמות בחלקים שונים של הגוף. לא ידוע לי על הפרי בכמוסות אך יש משקה מנגוסטין, שבת נהדרת, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה