איבוד זיכרון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

14/05/2009 | 13:44 | מאת: סיון

שלום רב, אמי בת 69 ולאחרונה יש לה תופעה של איבוד זכרון נקודתי, למשל שכחה "לרגע" את שם הנכד. האם יש לכך טיפול אלטרנטיבי? האם ישנם צמחים או תרופות שיכולים לשפר את הזכרון או לפחות למנוע את הדרדרות המצב?

סיון שלום רב, ראשית כל חשוב לדעת מה מפריע לזיכרון במוח מבחינה תזונתית: עודף בשרים - בגלל נוכחות של חומצה ארכידונית, שומן רווי, חומרי שימור, הורמונים ותוספים מלאכותיים. מזונות מטוגנים ומזונות המכילים תכולה גבוהה של שומן רווי. סוכרים פשוטים ומזונות שמעלים את רמת הסוכר מהר ואחר כך גורמים לתגובה נגדית של צניחת הסוכר. מזונות אלו מונעים את קליטת הסוכר בתאים ובמוח (מזונות כגון: סוכר לבן או חום, דבש, ריבות, ממתקים, מזונות מזוקקים מקמח לבן). המלצות לשיפור הזיכרון: הרבה פירות וירקות העשירים באנטי-אוקסידנטים - נוגדי חימצון. תזונה דלת שומן רווי ועשירה בשומנים טובים (כגון: שמן זית, זיתים, אגוזים וזרעים, אבוקדו, טחינה מלאה ועוד). ירקות עליים ירוקים. תזונה עשירה בחומצה פולית, שנמצאת בעיקר בשעועית, שמרי בירה, ירקות ירוקים )אפשר לקחת כתוסף תזונה(. תצרוכת של ברזל ממקורות כגון אגוזים וזרעים, טחינה מלאה, כמות קטנה של בשר אדום - עדיף טרי ואורגני. צמחי מרפא ותוספים החשובים לזיכרון: ויטמיןE בתוספת ויטמין C נחשבים אנטי אוקסידנטים יעילים. במצבי אנמיה כדאי להוסיף כדורי ברזל, חומצה פולית וויטמין B12. צמח הגינקו בילובה, שנמצא מועיל לטיפול באלצהיימר, שבץ ודיכאון, שנוצרו כתוצאה זרימת דם לקויה למוח. צמח הג'ינסנג משפר את הפעילות הקוגניטיבית, מעורר ומפחית סטרס. צמח בליקוריס (הנקרא בעברית שוש קירח) המכיל אנטי אוקסידנטים. חומצה אלפא ליפואית ואצטיל L קרניטין האצטיל-כולין במוח (נוירוטרנסמיטור) ולכן משפר את הזיכרון. יש להזהר בחולים הסובלים מלחץ דם גבוה ולהתייעץ עם נטורופט מומחה, בהצלחה, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה