החמרה באקנה טיפולי IPL ועוד

דיון מתוך פורום  רפואת עור אסתטית

13/10/2016 | 02:19 | מאת: אנונימית

היי ד"ר מוניקה, לפני הרבה שנים סבלתי מאקנה לקחתי רואקוטן פעמיים אבל עדיין חזרו לי פה ושם פצעים, ואדמומיות מפוסט אקנה.. בתקופה האחרונה החלטתי שאלך לטיפול IPL באקנה אצל רופא להעביר לגמריי את כל הפצעונים+ בנוסף בין הטיפולים עשו לי פילינג כימי+ טיפול בזינדקלין ואדפרין... ולצערי הרב, נוצרה לי החמרה מטורפת במצב, ממצב שהעור שלי חלק בצידי הפנים ולפעמים יוצא כמה פצעים .. נהייתה לי אקנה חריפה בצידי בפנים.. העניין הוא שההחמרה התחילה בסביבות הטיפול השלישי של IPL (עשיתי 6 טיפולים).. 1) האם נודע בעולם שטיפולי IPL לאקנה, עלולים להחמיר את מצב האקנה לאחוז מסויים באוכלוסייה? 2) האם פילינג כימי עלול לעורר החרפת אקנה?.. 3) האם נודע על החמרה כתוצאה משימוש באדפרין וזינדקלין (מה מהם עלול לתת).. בנוסף לכך בגלל ההחמרה הרופאה נתנה לי דוקסלין בשבוע האחרון.. שעדיין לא משפיע.. אני נורא מוטרדת כי באתי למגר אקנה ברמה קלה ושילמתי המון כסף ואני כרגע עם אקנה חמורה המון פוסטולות והמון קומודונים לבנים ממש כמו חררה.. ואני ממש אובדת עצות.. תודה..

13/10/2016 | 18:31 | מאת:

יש לך נטייה לאקנה. לאחר שקראתי את התהליך שעברת . Ipl לא מחמיר את האקנה בדרך כלל ממליצה בדיקות לפרופיל הורמונאלי ופילינג כימי אני לא ממליצה . אולי לשמוע עוד חוות דעת של רופא עור נוסף.