החלפת מפרק ירך.

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

25/08/2011 | 09:20 | מאת: אני

שלום, אבי עבר ניתוח החלפת מפרק ירך בחודש נובמבר.(המפרק היה הרוס לחלוטין). מאז ועד היום אבי עדיין סובל מכאבים חזקים ואף מיתקשה בהליכה. אבי ביצע בדיקת דם לשלילת דלקת וצילומי רנטגן והכל יצא תקין. קיבל הפנייה למיפוי עצמות. יש לי מספר שאלות ברשותכם, הרופא המנתח טען שהניתוח עבר בהצלחה,מדוע אבי עדיין סובל מכאבים? האם תקופת ההחלמה יכולה להיות כ?כ ארוכה? מה בודקים במיפוי עצמות? מה יכולה להיות הסיבה לכאבים?והאם ניתן לטפל? בתודה מראש,

25/08/2011 | 12:21 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה ננסה לענות אחת לאחת ש: הרופא המנתח טען שהניתוח עבר בהצלחה,מדוע אבי עדיין סובל מכאבים? ת: סיבות רבות עשויות לגרום לכאב, החל מכאב מוקרן והמשך בכאב הקשור לניתוח עצמו. ש: האם תקופת ההחלמה יכולה להיות כ?כ ארוכה? ת: ישנם אנשים המבריאים תוך שבועות מספר ואחרים המחלימים בצורה איטית מאד של חודשים רבים. אנו לא יודעים לצפות מראש מי יזרום לכוון אחד ומי לכוון שני. ש: מה בודקים במיפוי עצמות? ת: במפוי צפוי לראות רמזים לשינויים בעצם סביב הניתוח.לעיתים קרובות זה חלק מברור. ש: מה יכולה להיות הסיבה לכאבים? והאם ניתן לטפל? ת: כמו שכתבתי, ישנן סיבות רבות אפשריות ובהתאם לכל סיבה וסיבה יש את הדרך לטפל ולעזור. לכן צריך טפה סבלנות להשלמת הברור. בברכה ד"ר גרינטל

25/08/2011 | 12:55 | מאת: אני

תודה רבה רבה על התשובה המפורטת.

25/08/2011 | 13:05 | מאת: אני

בהמשך לשאלתי, האם בעיקבות התוצאות התקינות הן של בדיקות הדם והן של הצילומים ניתן להסיק כי הכאב הוא חלק מתהליך ההחלמה,או שמא למרות זאת במיפוי העצמות יכולה להיתברר בעיה נוספת? אנחנו מאוד דואגים. בתודה מראש.

מנהל פורום החלפות מפרקים