ניתוח לקיבוע מפרק סקרואייליטי

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

10/08/2011 | 16:01 | מאת: איריס

שלום ד"ר, אני בת 42 מזה זמן רב,כשנתיים, אני סובלת מאוד מכאבים עזים מאוד ממפרק זה (במיוחד בצד שמאל). עשיתי בדיקות CT ו MRI סקרום שהצביעו על הבעיה. רופא אורתופד ציין את האפשרות לניתוח קיבוע המפרק. רופא ראומטולוג לא המליץ על ניתוח (כיון שזה לא ניתוח פשוט שבשגרה) אלא על לקיחת תרופות ביולוגיות שציין כי הן מחלישות את הגוף. רציתי לשאול לגבי ניתוח קיבוע מפרק זה. האם נעשים ניתוחים כאלה בארץ ואיפה (מיהם הרופאים המנוסים בכך). מהם סיכויי ההצלחה של ניתוח כזה ומה יכול להיגרם מאי הצלחה? תודה על הסיוע

15/08/2011 | 08:17 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה בעיקרון אפשר לבצע כל דבר. ההגדרה של ניתוח מוצלח הנו אותו ניתוח שמתבצע בכל מקום עם הצלחה טובה.אם מדובר על ניתוח שמתבצע באופן כללי נדיר ביותר, עוד פחות לאינדיקציה שאת מדברת עליה ועוד פחות בארץ, הרי ברור שקיימת בעייתיות רבה באם מעוניינים ללכת בדרך הזו. לכן צריך לחשוב היטב.....

מנהל פורום החלפות מפרקים