החלפת מפרק ירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

08/07/2011 | 11:45 | מאת: דנה

בסוף שנת 2009 עברתי החלפה של מפרק ירך ברגל ימנית, בניתוח נפגע העצב להזזת כף הרגל, כתוצאה מכך אני כבר קרוב לשנתיים עם דרופ פוט, מתהלכת עם קב וסד בנעל. עכשיו שהמצב קצת יותר טוב, אני מעוניינת לחזור לפעילות ספורטיבית ואשמח לדעת איזו פעילות יכולה להתאים ליואם בכלל.

21/07/2011 | 10:44 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לדנה שלום וברכה קודם כל צערי על הסיבוך. אינו שכיח אך הוא עשוי לקרות ומלווה מגבלה מסוימת. לגבי סוג הפעילות הספורטיבית ישנם שני פרמטרים עליהם צריך לחשוב א. האם המשתל מתאים לפעילות גופנית ואיזה? כאן צריך לוודא אצל המנתח מה הוא מרשה לעשות ב. לגבי הDROP, בעקרון אין הוא מגביל מבחינת פעילות גופנית מקובלת, לא בחדר כושר ולא בשחיה. רוב המנתחים מרוצים כאשר המטופלים לאחר ניתוח עוסקים בשחיה בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים