קרע בשריר הקיבורת

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

30/06/2011 | 11:02 | מאת: מיכאל

אני בגיל60 רוב חיי עסקתי בספורט. לפני כחודשים נקרע לי השריר ביד שמאל בשריר הקיבורת. וזה מאד בולט בהשואה ליד ימין. שאלתי מה ניתן לעשות במקרה זה האם ניתן לאחות את הקרע ? הרופא טוען שאין מה לעשות בנדון. אשמח לקבל תשובה אחרת בתודה מראש מיכאל

03/07/2011 | 09:28 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה אין ספק שאין אדם שאוהב לשמוע דברים שלא מתאימים לתפיסת העולם שלו ומחפש דברים אחרים. לעיתים קרובות החשיבה הזאת מביאה אותו למצוא טיפולים לא מוכחים, טיפולים לא מקובלים ומגדיל את אלמנט הסיכון. מעט מאד אינדיקציות יש לניתוח לתפירת קרע בראש הארוך של הביספס המתבטא בשינוי צורה בקיבורת שבזרוע. כך שקרוב לודאי הרופא שטיפל בך אמר את הדברים הנכונים. יתכן והיה מקום להרחיב את ההסבר ולהראות מדוע 'אין מה לעשות' ואולי יש דברים שאינם ניתוח ויכולים לשפר את השיקום של הגפה. איחולי בריאות ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים