החלפת מפרק דו-צדדית

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

15/05/2011 | 11:04 | מאת: ויקה

שלום רב! אמא שליבת 53 צריכה לעבור החלפת מפרקי הירך דו-צדדית. כרגע מטפלת בסבתא שלי אישה סיעודית ולא מוכנה להכניס אותה לבית אבות.אמי אומרת שכל עוד וסבתא בחיים היא לא יכולה לעזוב אותה וכמובן לא יכולה לעבור את הניתוחים. האם דחיית הניתוח יכולה לגרום לבעיה חוץ מכאבים נוראיים שהיא חשה? כמה זמן דורש שיקום אחרי ניתוח וכמה זמן צריך לעבור בין שתי הניתוחים? תודה מראש

23/05/2011 | 10:26 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה ישנן תמיד מספר נקודות לשקול א. כאשר אדם אומר שלא משנה מהן העובדות הוא לא מתכוון לעבור ניתוח אותו אדם סוגר את הדיון והופך כל דיון למיותר ב. לעיתים אנשים נלחמים שנים בכאב איום וכאשר הם נשברים ומגיעים לניתוח אין להם יותר כוח להתמודד עם הניתוח ג. אצל רוב האנשים אין בעיה להמתין. יש כאלו שנגרם נזק למבנה הגרמי והמתנה עשויה להפוך את הניתוח למסובך יותר. לכן צריך לשאול את המנתח שאלה זו. בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים