התיעצות

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

21/05/2007 | 22:24 | מאת: סילביה

שלום ד"ר גרינטל, אני אישה בת 60 מהססת מבולבלת שעל פי כל הסימנים עלי לעבור החלפת מפרק ירך. הייתי רוצה להגיע אליך להתייעצות ומידע. אני מתגוררת באיזור רמת השרון - הרצליה. האם אוכל לרשום לך מייל או להגיע אליך להתיעצות? אני חברה בקו"ח מכבי ויש לי ביטוח מנורה בריאות מנורה. תודה אלין (שם בדוי)

22/05/2007 | 14:11 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה ממכתבך עולה שאת לא שקטה, מעוניינת לחשוב שנית ולהבין אספקטים נוספים הקשורים לניתוח החלפת מפרק הירך. בעקרון, אין בהילות ומטרת הניתוח הנו הפחתת כאב ובדרך זו להשיג שפור באיכות חיים על כל המשמע מכך. תמיד אנו חושבים לגבי הסיבוכים האפשריים כגון זהום, קרישי דם וכו' ובמהלך הטיפול הניתוחי ולאחריו מבצעים פעולות רבות למניעה ואכן השכיחות של הסיבוכים נמוכה. כיום עומדים לרשותנו משתלים בעלי תוחלת ארוכה מאד ולאנשים יחסית צעירים מציעים משתלים שבהם נע ראש מקרמיקה מול קרמיקה או ראש מתכת מול מתכת. בכל מחלקה אורתופדית ישנו צוות העוסק בהחלפות מפרקים ברך וירך והיום השרותים הניתנים במרפאות בתי החולים בדרך כלל משופרים ואיכותיים. כמובן ניתן להגיע למרפאות הפרטיות דרך מדריך הטלפון ומדריכים מקצועיים שונים אבל חשוב להדגיש שהשרות הניתן במסגרת הציבורית השתפר ללא היכר. בהצלחה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים