החלפת ברך בהתאמה אישית

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

10/04/2011 | 15:41 | מאת: איילה

אני מועמדת לניתוח החלפת ברך ימין, הרופא המליץ לי על שיטה חדשה בה מבוצע MRI לפני הניתוח ותכנון מקדים על ידי הרופא אשר קרא לה החלפה בשיטת התאמה אישית ממוחשבת. הייתי מעוניינת בפרטים נוספים לגבי השיטה? האם יש אפשרות לעבור ניתוח שכזה ברמב"ם (אני גרה ביוקנעם) או רק באסותא?

01/05/2011 | 10:53 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לאיילה שלום התנצלותי על ההשתהות לגבי התשובה ככלל, הצלחת הניתוח של TKR תלויה בגורמים רבים מאד וסוג המשתל הנו רק אחד מסדרת סיבות גדולה וסבוכה. גם לגבי סוג המשתל קשה מאד להוכיח עליונות של משתל אחד לגבי האחר למרות שנעשים מחקרים אינטנסיבים ביותר בעניין. ברור לך שאם משתל מסוים מוכח כמשתל לא מספק הוא יוצא מיד משימוש, מפסיקים להשתמש בו. ברור שאם משתל וטכניקה משמשים מנתח מסוים זאת אומרת שאצלו, בידיים שלו, התוצאות הטובות הנם במשתל זה. אם משתל מסוים טוב יותר מאחרים כולם אז עוברים להשתמש בו. אם לא כולם משתמשים בו המשמעות הנה שאין דברים ברורים בעניין. לכן החשיבה הנכונה הנה לבחור את המנתח ולשאול אותו מה הוא מעדיף. (להמנע מלשאול: מי משתמש במשתל מסוג 'X', ואם הוא משתמש במשתל זה אבחר בו כמנתח). בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים