הסתיידות עורקים בירך בצילום רנטגן

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

06/04/2011 | 21:08 | מאת: עדן

שלום אני בת 50 מזה כרמה חודשים שיש לי כאבים נוראים אני ממש צולעת בירך בצד ליד העצם לאחר צילום האורטופד אמר לי שיש לי שם הסתיידות עורקים ונתן לי זריקה במקום ההטבה נימשכה כ4 ימים וחזרו הכאבים ובגדול כעת נתן לי לעשות פיזוטרפי שאלתי ממה נובעת הסתיידות העורקים לא עברתי כל ניתוח במקום והאם פיזוטרפיה אמורה באמת לעזור כי אני ממש צולעת ומה עוד ניתן לעשות שאולי לא עשו או לא נתנו לי לעשות .

10/04/2011 | 14:26 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה האורתופדים מטפלים לעיתים בהסתיידויות אך לא הסתיידויות של העורק. כך שאני מניח שאין מדובר בבעיה בעורק אלא הסתיידות שהאורתופד המטפל ניסה לטפל על ידי הזרקה. צריך להיות בטוח שאכן הממצא הנו זה שגורם לכאב ולא בעיה אחרת. לעיתים אנו מנסים לטפל במה שאנו רואים ובעצם ישנה בעיה סמוכה. התשובה כמובן על ידי הבדיקה הפיזיקלית, על ידי בדיקות ההדמיה והחשיבה. בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים