לברום או סחוס?

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

22/02/2011 | 13:37 | מאת: wizeguy

שלום, ברצוני לדעת מהם הסממנים של שחיקת סחוס במפרק הירך. היכן וכיצד מורגש הכאב? אחד הרופאים טוען שיש בעיה לברום, והמליץ על ארטוסקופיה. האם יש בדיקה לא פושלנית שיכולה לתת פרוגנוזה חד משמעית לגבי מה יש לי ?כבר עשיתי MRI ARTRO. כיצד אני יכול לדעת שזה הלברום ולא בסחוס התוך מפרקי? האם ניתוח ארטרוסקפי ללברום יכול להחמיר את המצב שלי? ייפגע בסחוס למשל ? האם אי עשיית הניתוח יכול להחמיר את המצב שלי? תודה.

24/02/2011 | 09:52 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה ישן מספר שאלות ונראה כיצד נענה: ש. ברצוני לדעת מהם הסממנים של שחיקת סחוס במפרק הירך. היכן וכיצד מורגש הכאב? ת. בדרך כלל הסימן הנו כאב במפשעה ו או בירך. י ש. אחד הרופאים טוען שיש בעיה לברום, והמליץ על ארטוסקופיה. האם יש בדיקה לא פושלנית שיכולה לתת פרוגנוזה חד משמעית לגבי מה יש לי ?כבר עשיתי MRI ARTRO. ת. בדיקה זו שבוצעה (MRI ארטרו) עוזרת לאבחנה. במילה פרוגנוזה אנו מתכוונים לתוצאות הבעיה הרפואית לעתיד ש.כיצד אני יכול לדעת שזה הלברום ולא בסחוס התוך מפרקי? ת. הבדיקה שבוצעה יכולה לתת מידע על הלברום ועל הסחוס התוך מפרקי. לעיתים שניהם פגועים ש. האם ניתוח ארטרוסקפי ללברום יכול להחמיר את המצב שלי? ייפגע בסחוס למשל ? ת. ככלל, כל ניתוח עשוי להחמיר מצב. כמו שכל אדם שעובר את הכביש עשוי להיפגע בתאונה. השאלה תמיד ששואלים את המנתח הנה מה הסיכוי להחמרת המצב. ש. האם אי עשיית הניתוח יכול להחמיר את המצב שלי? ת. שאלה זו צריך לשאול את הרופא שבדק אותך, יודע מה הממצאים בבדיקה, בצילומים וב MRI ואז ניתן לתת את התשובה לכך. בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים