החלפת מפרק ירך -האם יש צורך בשיקום?

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

15/12/2010 | 23:50 | מאת: שרית

שלום רב, אני בת 42 ועומדת בפני ניתוח החלפת מפרק ירך. האם יש צורך לאחר האישפוז בבית החולים לעבור לשיקום? או ניתן לעבור את תקופת ההחלמה בבית ? בברכה שרית

19/12/2010 | 09:46 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לשרית שלום כל אדם שעובר ניתוח החלפת מפרק הירך זקוק לשיקום המפרק. השיקום עשוי להתבצע בביתו ועשוי להתבצע בבית חולים שיקומי ההחלטה קשורה לפרמטרים רבים: ככל שאדם מבוגר יותר כך קשה לו יותר במסגרת ביתית. חשובות בעיות נוספות: ככל שאדם מלווה במחלות נוספות ובעיות רפואיות נוספות כך הוא נזקק יותר למרכז שיקומי. חשובים התנאים בבית. חשובה התייחסות המשפחה וכמובן חשובה המדיניות של הגורם המבטח בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים