מבקשת פיענוח בדיקת MRI ברך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

05/12/2010 | 00:50 | מאת: מיואשת

קיבלתי את תוצאות הבדיקת MRI ,אני אחרי ניתוח ארטרוסקופית שבוצע בתאריך 12.8.10 -יש לי כאבים חזקים ואי יכולת לתפקד וללכת יש לי כאבים חזקים גם בלילה תוצאות הניתוח- מדור לטרלי-קרע שולי קרן אחורית מניסקוס לאטרלי.C.M דרגה 2 ל.ט.פ. 50%. מדור מדיאלי C/M דרגה 1 מ.ט.פ. 25% . בוצע כריתה חלקית קרן קידמית מינסקוס לטטרלי וניקוי סחוסים. לאחר בדיקת רופא במרפאה נישלחתי לבדיקה כדי" לראות עם יש נזק לשני המינסקוסים עם שינויי שחקתיים בסחוס" . הממצאם של הבדיקה MRI שבוצעה השבוע מודגמים אותות חריגים בשורש המניסקוס הלטרלי אשר שוליו אינן סדירים. לא ניתן לשלול קרע ניווני. מודגם אות חריג מינימלי בקרן האחורית של המינסקוס המדיאלי ויתכן שינוי ניווני. הודגם נוזל תוך פרקי בכמות מתונה ללא עדות ליצירת דיסטה פופליטיאלית.' 1.מבקשת הסבר מה קורה לי בברך ? במילים פשוטות שאני אבין. 2. האם אצטרך שוב ניתוח לתיקון הקרע ניווני במידה ויש? 3. ומה זה בשורש במינסקוס שולים לא סדירים-מה הטיפול? התור לרופא רק עוד 3 שבועות ואני בלחץ נפשי לדעת את הפירוש וההשלכות של התשובה תודה רבה מראש

05/12/2010 | 11:31 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה אין שום טעם להרגיש חסרת אונים במקרה כזה. ברור לך שאין דרך נבונה שמישהו יכול לענות על השאלה (היות ולא יכול להתבצע תהליך רפואי כולל פרטים רפואיים (אנמנזה), בדיקת הברך והבנה שלה, עיון בהדמיות ואז ל MRI יש משמעות). אם יש משהו שלא יכול לתת למטופל תועלת זו ההתעמקות בניסוחי המשפטים ב MRI. כדי להבין את התמונה הכללית את צריכה לשבת מול מנתח שלך, הוא מכיר את הברך, הוא יודע מה בוצע בה, ולבקש ממנו לדעת מה קורה לך בברך. מה משמעות 'קרע נווני' ואם יצטרך ניתוח נוסף, ומה המשמעות לשוליים לא סדירים לפי דעתו. כל אדם שידלג על השלבים האלו - לא יצליח לענות מעבר לניחוש בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים