החלפת מפרק דחוף

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

05/05/2007 | 22:50 | מאת: דנה

שלום רב. אני בת 29 הסובלת מכאבים עזים במפרק כף רגל ימין. עקב מצב זה איני מסוגלת לבצע תנועה ואף לדרוך עליה. עלי לציין כי כאשר אני לא מזיזה אותה ולא מפעילה עליה לחץ איני מרגישה כאב . עוד הציין כי המפרק שלי 70% תקין והשאר מתפורר. האם החלפת מפרק זו גם אופציה או רק קיבוע ? החלפת מפרק כף הרגל זה משהו חדש או לא מחזיק מעמד? כיוון שזה פחות נפוץ .אני מודאגת שאין לי אופציות אנא ממך תסביר לי את האופציות והמגבלות שלהם. תודה

06/05/2007 | 13:01 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה ממקרא מכתבך נראה שהכוונה הנה למפרק הקרסול. תהליך ניוון של הקרסול אינו שכיח ויכול להיות כתוצאה מסיבות שונות כולל שבר ישן, תהליכים דלקתיים וכו'. כאשר ישנו תהליך ניוון של המפרק המביא לכאב אנו בדרך כלל מנסים לטפל שמרנית וניתוח אינו שכיח. קיימת אופציה של החלפת המפרק אבל כמו כל חלק מלאכותי מדובר במשתל עם שחיקה ולכן מטבע הדברים כל ניתוח מוצלח של השתלה משמעותו ניתוח חוזר לאחר מספר שנים. לכן אצל צעירים הנטיה הנה לבצע יותר קיבועים ופחות החלפת המפרק. מה הכי מתאים? כאן את צריכה לשבת מול המנתח שלך ולשוחח לאחר שהכנת שיעורי בית ולמדת על האפשרויות השונות..... בברכה, ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים