מפרקים

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

30/04/2007 | 21:37 | מאת: רון

שלום, עברתי ניתוח פריצת דיסק בצוואר לפני כארבע שנים. מאז אני סובלת מכאבי כתפיים וכף היד. כל סיבוב משמיע קנקים - בלילה הכאבים גוברים ואנני מצליחה לישון. רציתי לברר לאיזה רופא עלי לפנות? ומה אלי לעשות ? בתודה

01/05/2007 | 15:00 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לרון שלום וברכה 'קנקים' הנם תופעה שכיחה בעת סיבוב הצואר. אנשים חשים אותם בגיל צעיר וגם בגיל מתבגר יותר. דוקא כאשר אין תנועה בצואר בגיל המבוגר עקב שינויים נוונים תלונת קנקים שכיחה פחות. כך שהבעיה הנה בעצם כאבי כתפיים וכף יד. כאבי כתף יכולים להיות ממקור של הכתף וכאבי כתפיים עשויים לרמז ממקור של הצואר. לא תמיד אותה פריצת דיסק בת ארבע שנים אחראית על אותם כאבים ולעיתים ישנם שינויים נוונים או בעיותאחרות המביאות לכאב. גם כאבים בכף יד עשויים להגרם באופן עצמוני מבעיה בכף היד אך עשויים להוות חלק מהקרנה מעמוד השדרה הצווארי. בעקרון רצוי לפנות לאורתופד מקשיב: שמסוגל לחפש את המאפיינים לכל בעיה ובעיה, לאתר את הסיבות השונות ולראות באיזה דרכים ניתן לקדם את הפתרון לכך. אם מסתבר שהבעיה בעיקר צווארית ניתן אז לפנות למומחה בתחום עמוד השדרה. בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים