MRI

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

18/06/2010 | 21:30 | מאת: איריס

בעלי עבר אורטוסקפיה לפני 3 שבועות,לאחר נפילה על הברך. כיום הוא לא יכול לדרוך על הרגל. לפני כ5 ימים עבר MRI ואלו הממצאים: סימני בצקת תוך לשדית נרחבת בקונדיל הפמורלי הלטרלי. בנוסף יש לציין נוכחות של מעין פסים הנראים כהיפואינטנסים בסדרת TI במקביל לשטח הפנים הארטיקולרי של קונדיל זה. הדבר מרמז על שברים תוך לשדיים ללא מעורבות מובהקת של שטח הפנים הארטיקולרי. האם קיים סיפור קליני של קונטוזיה גרמית? ביתר העצמות המבנה נראה שמור. בגומה הפופליטלית מודגמים סימני בצקת בין השרירים האחוריים. אין עדות לציסטה ע"ש ביקר. ריבוי מתון של נוזל סינוביאלי מאחורי הקונדיל הפורמלי המדיאלי. ריבוי של נוזל סינוביאלי בבורסה הסופרהפטרלית וברצסים הפארא פטלרריים. סימני בצקת סב גרמית סביב החלק הדיסטלי של הפמור ובעיקר הקונדיל הפורמלי הלטרלי בו קיימת אותה קונטוזיה המתוארת לעיל.אפשר עזרה בהבנת הבדיקה? מה משמעות השבר הלשדי ומה דרכי הטיפול? כמו כן מה לגבי טיפול בבצקות?

02/07/2010 | 13:08 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לאיריס שלום כדי להבין את ה MRI יש צורך בתהליך רפואי שלם: קודם כל בהבנת מספר פרטים, שנית בבדיקה פיזיקלית כולל פרמטרים רבים, לאחר מכן לעיין בצילומים, לעיין בדוח ארטרוסקופיה ואז לעיין בMRI ולהבין מה המשמעות שלו. זהו תהליך רפואי בסיסי, היחידי שיכול לתת מענה בצורה בטוחה על משמעות ה MRI בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים