כאבי שרירים וגידים סביב הירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

02/05/2010 | 07:23 | מאת: א.ל.

שלום, אני כבר מעל שנה עם כאבים במפרק הירך כתוצאה משחיקת סחוס. במשך השנה הזו עסקתי באופן אינטנסיבי בפעולות "שיקום" של השרירים והגידים והצלחתי להשתחרר מאחוז ניכר של הכאבים שנבעו כנראה מדלקות מוגברות של שרירים וגידים שסובבים את המפרק. אני נעזרת במקל הליכה ובמקביל שומרת עד כמה שאפשר שהגב לא יתעות. לאחרונה התחזקו מאד שרירי הרגל ואני מתחילה להעביר יותר משקל בשעת ההליכה אל הרגל הזו (החלשה). כמעט לא משתמשת במשככי כאב. חיה חיים פעילים. והשאלה: האם יש מקרים בהם אנשים מהלכים במשך שנים עם מקל ולא מחליפים מפרק ? אני בת 60 עוד מעט. לפי התאור שתארתי, האם באמת אוכל לדחות את הניתוח לגיל מבוגר יותר (כדי להמנע מניתוח חוזר) ? בתודה

02/05/2010 | 14:19 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה קודם כל: יש מקרים עניין החלפת המפרק הנו יחסי. ישנם אנשים המעדיפים ללכת עם מקל או אפילו כסא גלגלים ולא לעבור ניתוח. חשוב להכניס למערכת השיקולים את ההתפתחות במשתלים חדשים שתוחלת החיים שלהם ארוכה לאין ערוך מאותם משתלים שלגביהם נהוג היה 'לדחות כמה שיותר' את הניתוח בברכה ד. גרינטל

02/05/2010 | 17:35 | מאת: א.ל.

הכל יחסי, כמובן. אני מבינה שאנשים צעירים פעילים יותר ותוחלת החיים של המשתל היא כעשר עד 12 שנה לצעירים, בשונה מאנשים שמגיעים עם המשתל לגיל 80 ואז הם משתמשים פחות במפרק ויכולים "לסחוב" 20 שנה ואף יותר. אם אני מעיזה לחשוב על תוחלת חיים ארוכה , הרי בודאי אגיע להחלפה, הלא כן ?

מנהל פורום החלפות מפרקים