מפרק הירך - טיפול בגלי הלם

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

15/04/2010 | 15:25 | מאת: צבי חקלאי

אני בן 64 וסובל מכאבים במפרק ירך שמאל מזה כ - 5 שנים. מדובר בשינויים ניווניים, (הסתיידות וזיזים...). האם טיפול בגלי הלם יכול למנוע ניתוח...? אם לא, האם יש טיפול כלשהו אחר שימנע את הצורך בהחלפת המפרק...?

18/04/2010 | 06:49 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לצבי שלום ככלל, הסיבה לניתוח במפרק ירך מנוון הנו כאב שאי אפשר להמשיך ולחיות אתו. 5 שנים של כאבים אינם סיבה לניתוח אלא אם מגיעים לאותה נקודה שציינתי. טיפול בגלי הלם אינו רלוונטי לתהליך ניוון זה. הטיפול יכול לעזור היטב למצבים של הסתיידויות בכתף אך לא לתהליך ניוון במפרק הירך בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים