שחזור החלפת מפרק ירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

19/02/2010 | 19:01 | מאת: דנה

שלום דוקטור, לפני 11 שנים עברתי ניתוח להחלפת מפרק הירך אצל פרופסור מרובסקי. לצערי כעת אני צריכה לעבור שחזור של הניתוח כיוון שנשחקה לי העצם, ובשפה מקצועית יותר, להלן תוצאות הבדיקה - 1. מיפוי עצמות: מעלה ריפיון של הקומפוננט האט\צטבולרית. 2. צילום אגן: מעלה התרופפות של המישתל האצטובולרי עם חסר עצם בגג האצטבולום. שאלתי אליך היא מה הם הסיכונים והסיכויים של ניתוח שני?, והאם אתה יכול להמליץ לי על מומחה בתחום. תודה רבה.

21/02/2010 | 11:49 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שחזרו חוזר של מפרק הירך לדנה שלום ככלל, בכל מחלקה אורתופדית ישנו לפחות רופא אחד המבצע שחזור חוזר באופן קבוע. לכן בעצם אין את צריכה להמלצה לגבי מנתח אלא להחליט באיזה מרכז רפואי את מעוניינת לבצע את הניתוח. בכל מרכז ישנו צוות המבצע ניתוחים אלו. ככלל, הסיכונים והסיכויים של ניתוח חוזר הנם קודם כל אותם אלו של הניתוח הראשוני. מעבר לכך צריך המנתח לראות את המצב במפרק ואם יש פגיעה בכמות העצם הזמינה לרשותו ופרמטרים נוספים. הסיכונים והסיכויים הנם לב העניין גם מצב המטופל וגם מצד המתנח. לכן זה מחייב פגישה בינך לבין אותו רופא המבצע ניתוח זה עבורך. עניין הסיכונים חייב להיות בדיון בין שניכם. בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים