אלרגיה לשתל מפרק ירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

12/04/2007 | 12:59 | מאת: דינה

שלום רב. אני מועמדת לניתוח החלפת מפרק ירך בחודש הבא. השתל שנראה לי מתאים ביותר בשבילי הוא מתכת על מתכת וזאת משום שאני צעירה יחסית (45) ופעילה (רוצה להיות). קראתי חומר המדבר על אפשרות של אלרגיה לשתל מסוג זה היכול לגרום לדחיית השתל. מה האפשרויות למצב כזה ? תכשיטים לא מחומר טהור בהחלט יוצרים אצלי גירוי קל (לא ממש אלגריה). איך להתיחס לנושא זה ?

14/04/2007 | 20:24 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה אלרגיה למרכיבים של המתכת שבשתל עשויה לקרות. זה מצב נדיר ואין דרך משמעותית שניתן לחזות זאת מראש. לאנשים רבים אלרגיה לחומרים שונים ואין הדבר מנבא שאותו מצב נדיר יקרה. בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים