ממצאי בדיקת MRI

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

22/01/2010 | 15:22 | מאת: מאיה

פרופ' סודרי / דר' גרינטל, שלום רב! בעלי, כבן 45 גובה 1.75 משקל 135 ק"ג (כבד משקל - נמצא כעת במשטר דיאטה) נשלח לבדיקה בשל תלונות על כאב חד בברך שמאל. להלן הממצאים: התוויה קלינית: חשד לנזק מניסקיאלי. באספקט האחורי של המשטח הטיביאלי המדיאלי, מודגם נגע סהרוני תת קורטיקלי בקוטר1.2 ס"מ במישור הצדדי פנימי ובקוטר 1 ס"מ בציר הסגיטלי, בעל אותות נמוכים ובצקת לשדית סביבו, ללא מעורבות הקורטקס או הסחוס המכסים. הנגע מתאים במאפייניו ובמיקומו ל- AVN. מודגמת בצקת לשדית בקונדיל הפמורלי המדיאלי ללא עדות ל- AVN או מעורבות של הסחוס המכסה בסמוך. שורש המניסקוס המדיאלי מודגם קטום. מודגם חשד לשבב מניסקיאלי זעיר מנותק מדיאלי לרצועת ה- PCL בקוטר 2 מ"מ במישור הצדדי פנימי (חתך קורונלי 37 סדרה 4, חתך סגיטלי 11 סדרה 5). באספקט המדיאלי של הבורסה הסופרה פטלרית מודגם תהליך בעל אותות נמוכים בכל התהודות, בקוטר 9 מ"מ בציר הסגיטלי ובגובה 2.6 ס"מ (חתכים סגיטלים 9-13 סדרה 5, חתכים אקסיאלים 8-2 סדרה 6, קורונלים 1-3 סדרה 3). התהליך עשוי להתאים במאפייניו לתהליך היפרטרופי סינוביאלי פוקאלי, כמו PVNS. מודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה. מודגמת ציסטה פופליטיאלית בקוטר 2 ס"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 6.6 ס"מ. שאלותיי: 1) האם יידרש ניתוח בכל מקרה ? הכאב מכביד על ההליכה. במידה וכן, האם קיימת חדשנות רפואית נטולת סבל מיותר? 2) מדוע מוזכרת המילה "נגע" - למה הכוונה? 3) מהי הציסטה הפופליטיאלית המוזכרת? למה הכוונה? 4) האם המצב כ"כ חמור כפי שהוא מתואר? אודה למענה בהקדם - חשוב לנו מאוד להבין את חומרת הבעיה. התור הנקבע לרופא המטפל בעוד כשלושה שבועות (המון זמן). סופ"ש נפלא... ותודה מראש.

28/01/2010 | 14:55 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

למאיה היקרה חשוב לדעת שכדי להציע טיפול רופא חייב לשבת מול המטופל, לשמוע כל מיני פרטים שלעתו יש משמעות להם, (לעיתים קרובות אלו פרטים שאפילו לא חשובים למטופל), לבדוק אותו, לעיין בצילומי רנטגן, לעיין בבדיקות דם שונות ורק אז לעיין ב MRI ולהבין מה המשמעות שלו. לצערי כל דרך אחרת עשויה להביא למסקנות שגויות. רק אז ניתן לענות על כל אחת מארבע שאלותייך בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים