כאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

19/01/2010 | 22:42 | מאת: רועי

ד"ר שלום, סבתי, כבת 83, סובלת מזה כשבועיים וחצי מכאבים קשים בברך שמאל, המגבילים מאוד את תפקודה היומיומי. עד לפני כן, לא סבלה מהברכיים אף פעם. הכאב בעיקר בהליכה - אך גם במנוחה. ובשינויי תנוחה. עברה לפני כשבוע צילום עם אבחנה של אוסטאוארטריטיס, וקיבלה לאחר מכן הזרקה של דפומדרול לברך - אך ללא הטבה משמעותית עד כה. לציין שבשל אסטמה קשה, נוטלת גם מזה כ-5 ימים פרדניזון במינון של 40 מ"ג בכדורים. השאלות שיש לי הן: 1. האם בהעדר תגובה עד כה לסטרואידים, יש מקום לניסיון עם חומצה היאלורונית? כמה זמן צריך לחכות אחרי ההזרקה של הדפומדרול? 2. הבנתי שקיימים מגוון תכשירים של החומר הנ"ל- עם הבדלים בשיטת ההפקה שלו (כרבולת או הנדסה גנטית), והבדלים במשקל המולקולרי, וכן במס' ההזרקות שנדרשים. מניסיונך - איזה תכשיר הכי מומלץ, בהנחה שהשיקול הכספי לא רלבנטי? 3. מצאתי גם פרסום של נעליים מיוחדות ("אפוס") וכן מערכת היוצרת שדה חשמלי הנקראת ביוניקייר, המשפיעה לטובה על הכאבים והסחוס. האם מניסיונך טיפולים אלו יעילים? תודה רבה!!

28/01/2010 | 14:52 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לרועי שלום כאשר מופיעים כאבים יש בראש ובראשונה להבין מה הסיבה להם. נכון שבעית סחוס עשויה להביא לכאבים קשים. אלא שיש סיבות רבות ונוספות. חשוב לוודא שאין נמק של פיסת עצם, (עשוי להיות כתוצאת סטרואידים ומתגלה במפוי עצם)וסיבות נוספות. רק לאחר שיודעים את הסיבה ניתן לשקול את הטיפול. הרשימה של הטיפולים שהעלת הנה חלקית בלבד וישנם רבים נוספים אך השאלה אם הם רלוונטים לבעיה בהצלחה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים