שחיקה בברך שמאל כתוצאה ממאמץ לאחר החלפת ברך ימין

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

04/01/2010 | 17:53 | מאת: חני

שלום רב, ברצוני לדעת האם אפשר לקשור כאבים חזקים מאוד ושחיקה של ברך שמאל כתוצאה ממאמץ על הברך לאחר החלפת ברך ימין אני בת 52 ועברתי לפני 4 שנים TKR לאחר השתלת רצועה שלא צלחה לאחר תאונה היום אני בקושי דורכת על רגל שמאל לפני כ6 חודשים קיבלתי זריקה לתוך הברך שעזרה לתקופת מה אבל היום הכאבים חזקים ביתר שאת. אבקש לדעת האם השחיקה שנראת במיפוי עצמות בברך שמאל נגרמהכתוצאה מהמאמץ ואם כן האם אפשר למנוע את התקדמות השחיקה תודה

10/01/2010 | 17:07 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה לא אחת עוברים ניתוח להחלפת ברך עקב שחיקה בברך, כאשר הברך השניה נשחקת אף היא. תהליכי ניוון עשויים להיות מזורזים על ידי קרע ברצועה, קרע מניסקוס או טראומה, וזו יכולה להיות הסיבה שברך ימין נשחקה מהר יותר משמאל. עדיין לצערי לא ידוע על משהו שיכול לעצור שחיקה. לעיתים אנו מבצעים ניתוחים של שינוי ציר ומטרתם להעביר את העומס לחלק של הברך שאינו שחוק. הדבר רלוונטי בעיקר לאנשים צעירים. בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים