אימפינג'מנט, אוסטאופורוזיס,

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

01/01/2010 | 22:38 | מאת: נדב, רמת גן

שלום אני בחור בן 41 ללא בעיות בריאות ידועות פרט לאוסטאופרוזיס מסיבה לא ברורה ( כנראה גנטית ) לאבי יש אוסטאופורוזיס ולכן בדקתי זאת. מטופל בסידן וויטמין D. לא נמצאה שום מחלה אנדוקרינית. עד כה ללא שברים ידועים. מזה כ 10 שנים רגישות בפרקי הירכיים בהליכה ומאמץ. בחודשים האחרונים החלו כאבים חזקים במפרק הירך הימני ואין שיפור. הליכה של 3-4 דקות מכאיבה. מבדיקת אורטופד ספורט + צילום + US הוא הגיע למסקנה שככל הנראה מדובר ב femoral acetabular impingement מסוג CAM ושכנראה הכאב בחודשים האחרונים הוא היות ויש לי קרע בלברום. אמר שבמצב כזה הפרוצדורה המומלצת היא ארתרוסקופיה. הופנתי לבדיקת MRI ARTHRO התור בעוד כחודש. לפי הבנתי, ההגיון היחידי בביצוע הבדיקה הוא אם רוצים לעשות ארתרוסקופיה. ברצוני לשאול: 1. האם העובדה שיש לי אוסטאופרוזיס ( מינוס 3 סטיות תקן בירך ומינוס 3.5 בגב ) מקטינה את סיכוי הצלחת ארתרוסקופיה? ( קראתי שבארתרוסקופיה יכול להשבר ראש הירך ) 2. האם יש השפעה לאוסטאופורוזיס על הפרוגנוזה של המצב שלי של קרע בלברום וכו'? 3. האם זריקת SYNVISC שמזריקים לברכיים בשחיקה יכולה להתאים גם להזרקה במפרק הירך לצורך שיפור מצב הלברום? 4. האם יש טעם בכלל לבצע MRI ARTHRO אם בשלב זה אני לא מעוניין עדיין באתרוסקופיה ומעדיף אם אפשר לחכות שנה שנתיים לראות לאן הדברים מתקדמים. תודה רבה על העזרה!!!

10/01/2010 | 17:13 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלומות ננסה לענות ש:האם העובדה שיש לי אוסטאופרוזיס ( מינוס 3 סטיות תקן בירך ומינוס 3.5 בגב ) מקטינה את סיכוי הצלחת ארתרוסקופיה? ת.: בעקרון לא ש: ( קראתי שבארתרוסקופיה יכול להשבר ראש הירך ) ת: נכון, כאשר העצם חלשה כל פעולה יכולה לשבור אותה. זהו סיבוך (סיבוך הנו דבר שונה מהצלחת או אי הצלחת ארטרוסקופיה) ש: האם יש השפעה לאוסטאופורוזיס על הפרוגנוזה של המצב שלי של קרע בלברום וכו'? ת: לא ש: האם זריקת SYNVISC שמזריקים לברכיים בשחיקה יכולה להתאים גם להזרקה במפרק הירך לצורך שיפור מצב הלברום? ת: עקרונית לא, ומעבר לכך, לא מקובל להזריק למפרק הירך. ש: האם יש טעם בכלל לבצע MRI ARTHRO אם בשלב זה אני לא מעוניין עדיין באתרוסקופיה ומעדיף אם אפשר לחכות שנה שנתיים לראות לאן הדברים מתקדמים. ת: זו השאלה היחידה אותה אתה צריך לשאול את המנתח שלך. בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים