החלפת מפרק לברכיים

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

07/04/2007 | 14:11 | מאת: benny

אני סובל ממוגבלות בכיפוף שתי בירכיי.רופא שאמור לנתח אותי טוען שיש להחליף רק חצי ברך.לא שמעתי על כך מעולם.האם יש דבר כזה החלפת חצי מפרק?

08/04/2007 | 07:05 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לבני שלום וחג שמח כאשר הברך הרוסה במלואה וכל המשטחים הסחוסיים פגועים אין ברירה וצריך לבצע ניתוח להחלפה מלאה של הברך. כאשר הברך פגועה במדור אחד, בדרך כלל במדור הפנימי, קיימת אפשרות לבצע החלפה חד מדורית "חצי ברך" ומשמעותו ששאר משטחי המפרק שמורים ללא שינוי. בעבר היתה דעה שמדובר על ניתוח זמני. כיום כאשר התוצאות הולכות ומתבררות מסתבר שהתוצאות של ניתוח כזה דומות לתוצאות של החלפה מלאה של הברך, עם יתרון: אם אי שם בעתיד צריך לבצע החלפה חוזרת של מפרק חד מדורי שחוק הניתוח החוזר בדרך כלל פשוט יותר באופן משמעותי לעומת החלפה חוזרת של מפרק מלא. זה על קצה המזלג. לכן הולך ומקובל יותר ויותר בצוע של החלפה חד מדורית של הברך בנסיבות המתאימות. לא כל אדם עם ברך ניוונית מתאים לניתוח זה. בברכה ד"ר גרינטל

08/04/2007 | 14:43 | מאת: Benny

א.אני מודה לך על התשובה המהירה. ב. הרשה לשאול שאלה נוספת.האם יש שוני בתקופת ההחלמה לאחר ניתוח חצי ברך לעומת ברך שלמ?,שכן אני אמור לעבור ניתוח זה בשתי הברכיים. חג שמח .

מנהל פורום החלפות מפרקים