שימוש ב Platelet-rich plasma במקום החלפת מפרק ירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

15/12/2009 | 14:52 | מאת: ארז

האם יש בעולם / בארץ שימוש בPlatelet-rich plasma לטיפול בסחוס של מפרק הירך והאם ניתן באמצעות טיפול זה לדחות או לבטל את הצורך בהחלפת מפרק ניתוחי?

17/12/2009 | 07:08 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לארז שלום בארץ משתמשים מעת לעת. אך עדיין לא נמצאה אפשרות להחליף את הניתוח המדובר (החלפת מפרק הירך) במקרים שאכן צריך לבצע אותו. כאשר המפרק הרוס עקב תהליך נוון והכאב קשה ביותר וצריך לבצע ניתוח כגון החלפת מפרק הירך אין דרך לא ניתוחית היכולה להוות עמוד תווך במקום הניתוח בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים